Poseban

pristup

štencima

POSEBAN PAKET ZA ŠTENCE

Štenci od 3-6 mjeseci su posebno osjetljivi na nova iskustva i potrebno im je da steknu povjerenje nepoznatih osoba i situacija.

U skladu s time, nudimo proces privikavanja nasalon, alate i osobu koja će se brinuti o njezi dlake Vašeg malog ljubimca i novog člana obitelji. Štene pasmine koja će se trebati najmanje jednom u dva mjeseca voditi na uređivanje u salon, treba pripremiti i naviknuti da mu taj proces bude užitak, a ne stres

Zato smo napravili paket za štence koji se sastoji od tjednog dolaska u salon u periodu od 3mj starosti (minimalno dva tjedna nakon svih obavljenih cjepiva protiv zaraznih bolesti), pa do prvog šišanja koje je obično s 4-5 mjeseci starosti, ovisno o pasmini. Svaki takav tretman u prva dva tjedna traje do pola sata, a kasnije se produljuje maksimalno do sat vremena.

Na taj način, postepeno ćemo približiti štenetu – uz pažljiv i nježan pristup, popraćen nagradicama i maženjem, kroz igru – ono, s čime će se susretati cijeli život, a to su zvuk fena, mašinice, škara, češljanje i četkanje, kupanje, čišćenje ušiju…

Uz taj period od 4-6 tjedana upoznavanja, pomoći ćemo i Vama savjetima o češljanju i održavanju između dolazaka u salon.

Cijena paketa je 150,00 kn.

Budući da sam i uzgajivač, vrlo mi je važno približiti štencima proces uređivanja, jer to je nešto s čime će se susretati cijeli život. Prvo brijanje obavimo već s 30 dana starosti (budući da se radi o pudlama) uz igru, maženje i poslastice, kako bi se sam proces povezao s ugodom. Grooming mora biti užitak i za psa i za groomera/vlasnika. Iz tog razloga ne ograničavam bebe vezanjem ili bilo kakvim ograničavajućim pomagalima, ali imam obavezne pomagače, koji su tu, da bi svi zajedno osigurali sigurnost šteneta. Navikavanje na zvukove općenito, a u ovom slučaju konkretno zvuk mašinice, fena i škara, trebalo bi početi u još ranijoj dobi. Upravo zato, moje bebe nemaju problem s uređivanjem i uvijek veseljem posjećuju svoju groomericu. No, to ne rade baš svi uzgajivači, pa je s malo starijim štencima koji nisu prošli takvu prilagodbu potrebno vrlo pažljivo postupati, kako im se grooming nebi zamjerio, jer ako u početku postavimo stvar na “krive noge” , teško ćemo ju ispraviti….